Zorg

Zorgpremies van 2022 bekend

De zorgpremies voor 2022 worden vandaag allemaal bekend gemaakt. Slecht nieuws: bij alle zorgverzekeraars gaan we volgend jaar waarschijnlijk meer betalen dan nu. Maar hoe zit dat voor jou, en waar ben je het goedkoopst uit? Bekijk het in onze tool.

De vier grote zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premie bekend gemaakt. En bij die vier partijen is het maandbedrag hoger dan die voorspelde 123 euro. De zorgpremies die nu bekend zijn, stijgen tussen de 3,5 procent en 9 procent..

Effect corona crisis beperkt

Het effect van de corona crisis op de stijging van de zorgkosten lijkt voor dit jaar beperkt te stijgen. De extra kosten die worden gemaakt voor de behandeling van corona patiënten wordt deels gecompenseerd door de lagere kosten in de reguliere zorg. In principe heb je voor corona geen aanvullende verzekering nodig. De basisverzekering vergoedt over het algemeen de zorg die je nodig hebt als je besmet bent geraakt met het corona virus en ernstig ziek raakt.

Wil je de goedkoopste zorgverzekering in 2022? Dan is het verstandig om jouw zorgverzekering te vergelijken. Op die manier kun je de zorgverzekering kiezen gebaseerd op wat je echt nodig hebt. En je betaalt niet voor zorg die je helemaal niet nodig hebt. Bovendien kun je het eigen risico vrijwillig ophogen. De eerste zorgkosten tot aan de hoogte van het eigen risico betaal je zelf. Wanneer je ervoor kiest om het eigen risico te verhogen, gaat de maandelijkse premie van jouw zorgverzekering omlaag. Hiermee kun je wel 20 tot 25 euro per maand besparen. Benieuwd wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is? Start dan nu met het vergelijken van jouw zorgverzekering voor 2022 op De Beste Deals!


Hema Zorgverzekering

Independer

FBTO

Zorgkiezer

United Consumers

De Friesland

Zorgtoeslag


Collectieve zorgverzekering

Nederlanders met een collectieve zorgverzekering, blijken zich er niet van bewust dat die ‘gunstige’ zorgverzekering op de helling gaat. Vanaf 2020 worden die kortingen aan banden gelegd. Twee derde van de Nederlanders heeft een collectieve verzekering, meestal via hun werkgever of bijvoorbeeld via hun gemeente. In juni 2018 kondigde minister Bruno Bruins voor Medische Zorg aan dat  hij van die hoge kortingen af wil. Zorgverzekeraars verhogen volgens de VVD-bewindsman gewoon de oorspronkelijke premie en bieden dan een ‘gunstige’ nepkorting.

Zorgverzekering 2022 vergelijken en afsluiten

Overstappen in 2021 kan een enorme besparing opleveren. Sommige verzekeraars hebben de premie voor de zorgverzekering namelijk verhoogd en anderen hebben juist verlagingen doorgevoerd. De zorgverzekering vergelijkingstool van De Beste Deals is één van de meeste complete en geeft jou een duidelijk overzicht van alle premies. Je krijgt direct in een handig overzicht te zien welke zorgverzekeringen aansluiten op jouw wensen. Vergelijk verschillende goedkoopste zorgverzekeringen van 2022 met elkaar op dekking, voorwaarden en premie. Door de stijging van de premies kan het lonen om dit jaar over te stappen.

Zorgverzekering premie berekenen

Wist je dat je eenvoudig flink kunt besparen op de zorgverzekering? Door de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken ontdek je welke zorgverzekering het beste op jouw wensen en behoeften aansluit. Door het enorme aanbod aan verschillende zorgverzekeringen zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Dat is ook logisch, maar met onze hulp gaat het lukken. De Beste Deals is een onafhankelijk initiatief en maakt inzichtelijk welke premie je voor een zorgverzekering betaalt en welke dekking je daarvoor krijgt. Bij het vergelijken van de zorgverzekering op De Beste Deals geef je aan wat de gewenste hoogte van het eigen risico is en voor welke aspecten jij je aanvullend wilt verzekeren. Je krijgt dan in een handig overzicht te zien welke zorgverzekeringen het beste op jouw wensen aansluiten en wat je daarvoor betaalt. Je betaalt dan niet voor zorg die je helemaal niet nodig hebt. Door een onafhankelijke vergelijking te maken, kun je dus flink besparen op de zorgverzekering. Goedkoopste zorgverzekering 2022. Wil je de goedkoopste zorgverzekering in 2022? Dan is het verstandig om jouw zorgverzekering te vergelijken. Op die manier kun je de zorgverzekering kiezen gebaseerd op wat je echt nodig hebt. En je betaalt niet voor zorg die je helemaal niet nodig hebt. Bovendien kun je het eigen risico vrijwillig ophogen. De eerste zorgkosten tot aan de hoogte van het eigen risico betaal je zelf. Wanneer je ervoor kiest om het eigen risico te verhogen, gaat de maandelijkse premie van jouw zorgverzekering omlaag. Hiermee kun je wel 20 tot 25 euro per maand besparen. Benieuwd wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is? Start dan nu met het vergelijken van jouw zorgverzekering op De Beste Deals!

WELKE KEUZE


ALS EERSTE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE BESTE DEALS?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief