Zorg

Zorgpremies van 2023 bekend

De zorgpremies gaan vanaf 1 januari 2023 bij alle verzekeraars omhoog. De meest afgesloten verzekeringen bij de grote vier (Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis) worden per maand tussen de 3,75 euro en 9,30 euro duurder.

Hogere kosten, hogere premie

Dat de prijzen dit jaar fors stijgen, komt niet helemaal als een verrassing. Met Prinsjesdag schatte het kabinet in dat de premies gemiddeld met een euro of 11 zouden stijgen per maand. In de praktijk blijkt die stijging dus vaak iets lager uit te pakken.

Dat de verzekeringen duurder worden heeft drie belangrijke redenen. Ten eerste stijgen de lonen in de sector. Daardoor wordt zorg duurder en dat moet worden betaald uit de premie. Ook de stijgende prijzen voor alles, van medicijnen tot hulpmiddelen, werken door in de premie. Daar komt nog bovenop dat we met zijn allen, vooral door de vergrijzing, ook meer zorg nodig hebben.

Wil je de goedkoopste zorgverzekering in 2023? Dan is het verstandig om jouw zorgverzekering te vergelijken. Op die manier kun je de zorgverzekering kiezen gebaseerd op wat je echt nodig hebt. En je betaalt niet voor zorg die je helemaal niet nodig hebt. Bovendien kun je het eigen risico vrijwillig ophogen. De eerste zorgkosten tot aan de hoogte van het eigen risico betaal je zelf. Wanneer je ervoor kiest om het eigen risico te verhogen, gaat de maandelijkse premie van jouw zorgverzekering omlaag. Hiermee kun je wel 20 tot 25 euro per maand besparen. Benieuwd wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is? Start dan nu met het vergelijken van jouw zorgverzekering voor 2023 op De Beste Deals!


Hema Zorgverzekering

Independer

FBTO

Zorgkiezer

United Consumers

De Friesland

Zorgtoeslag


Collectiviteitskorting afgeschaft in 2023

Wie collectief verzekerd is – bijvoorbeeld via zijn werk of vereniging – krijgt volgend jaar geen 5 procent korting meer op zijn basisverzekering. ,,Daarmee zijn collectief verzekerden extra de klos”, zegt Independer. Maar liefst twee derde van de Nederlanders heeft nu nog zo’n verzekering. Voor die groep stijgt de premie heel fors.

Wie bijvoorbeeld collectief verzekerd is bij CZ, betaalt dan 10,50 euro per maand extra. ,,Doordat de korting van 5 procent op de basisverzekering vervalt, stijgt daar de zorgpremie met bijna 126 euro per jaar”, zo becijfert Independer.

Bij VGZ betalen collectief verzekerden 16 euro per maand extra, dit komt neer op 191 euro op jaarbasis. Bij Menzis betalen zij ten opzichte van dit jaar bijna 176 euro meer op jaarbasis. Bij Zilveren Kruis is het voor collectief verzekerden op jaarbasis een stijging van 169 per jaar.

Zorgverzekering 2023 vergelijken en afsluiten

Overstappen in 2022 kan een enorme besparing opleveren. Sommige verzekeraars hebben de premie voor de zorgverzekering namelijk verhoogd en anderen hebben juist verlagingen doorgevoerd. De zorgverzekering vergelijkingstool van De Beste Deals is één van de meeste complete en geeft jou een duidelijk overzicht van alle premies. Je krijgt direct in een handig overzicht te zien welke zorgverzekeringen aansluiten op jouw wensen. Vergelijk verschillende goedkoopste zorgverzekeringen van 2023 met elkaar op dekking, voorwaarden en premie. Door de stijging van de premies kan het lonen om dit jaar over te stappen.

Zorgverzekering premie berekenen

Wist je dat je eenvoudig flink kunt besparen op de zorgverzekering? Door de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken ontdek je welke zorgverzekering het beste op jouw wensen en behoeften aansluit. Door het enorme aanbod aan verschillende zorgverzekeringen zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Dat is ook logisch, maar met onze hulp gaat het lukken. De Beste Deals is een onafhankelijk initiatief en maakt inzichtelijk welke premie je voor een zorgverzekering betaalt en welke dekking je daarvoor krijgt. Bij het vergelijken van de zorgverzekering op De Beste Deals geef je aan wat de gewenste hoogte van het eigen risico is en voor welke aspecten jij je aanvullend wilt verzekeren. Je krijgt dan in een handig overzicht te zien welke zorgverzekeringen het beste op jouw wensen aansluiten en wat je daarvoor betaalt. Je betaalt dan niet voor zorg die je helemaal niet nodig hebt. Door een onafhankelijke vergelijking te maken, kun je dus flink besparen op de zorgverzekering. Goedkoopste zorgverzekering 2023. Wil je de goedkoopste zorgverzekering in 2023? Dan is het verstandig om jouw zorgverzekering te vergelijken. Op die manier kun je de zorgverzekering kiezen gebaseerd op wat je echt nodig hebt. En je betaalt niet voor zorg die je helemaal niet nodig hebt. Bovendien kun je het eigen risico vrijwillig ophogen. De eerste zorgkosten tot aan de hoogte van het eigen risico betaal je zelf. Wanneer je ervoor kiest om het eigen risico te verhogen, gaat de maandelijkse premie van jouw zorgverzekering omlaag. Hiermee kun je wel 20 tot 25 euro per maand besparen. Benieuwd wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is? Start dan nu met het vergelijken van jouw zorgverzekering op De Beste Deals!

WELKE KEUZE


ALS EERSTE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE BESTE DEALS?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief